2021 szeptember 24 péntek
Kezdőlap MOBILTELEFON A Xiaomi a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó a világon

A Xiaomi a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó a világon

Nem semmi erőknek parancsolnak a Xiaomi vezetői. Mint kiderült, a vállalat összesen 90 országban van jelen, és ezek közül 42-ben az első öt között foglal helyet, vagyis ott van a piacvezetők között.

Bár a legtöbben az okostelefonok és hasonló telekommunikációs eszközök miatt ismerik a vállalatot, arról már kevesebbeknek van tudomása, hogy a cég rengeteg mindenben érdekelt, már több, mint 2000 ökoszisztéma és IoT készülék fűződik a nevükhöz. A Xiaomi a világ egyik legnagyobb fogyasztói IoT termék előállítója, összesen 213,2 millió eladott eszközzel a háta mögött. A Xiaomi arról is beszélt, hogy az általuk értékesített hardvereken nem lesz nagyobb a nyereség 5 százaléknál, és ez a kijelentés minden olyan piacra érvényes, ahol jelen vannak.

Valljuk be őszintén, ez az a hozzáállás, ami miatt a legjobban kedveljük a Xiaomit, hiszen sokszor ugyanazt kínálják, mint a konkurensek, csak éppen jóval kedvezőbb áron.

Jelenleg így fest a top 5 gyártó rangsora: a Samsung az első helyen, a másodikon a Huawei, míg a harmadikon az Apple van, utánuk pedig a Xiaomi, majd az Oppo következik.

Forrás: GizChina