Csak a hatodik jelzésnél kezdtek el hinni a kijelzőn megjelenő üzenetnek: ismét életet mentett az Apple okosórája

Egy 74 éves floridai férfi nem tudta, hogy egészségügyi problémája van, de legnagyobb szerencséjére épp viselte az Apple okosóráját, amely időben jelezte, hogy baj van.
Életeket is ment az Apple Watch funkciója/ Fotó: Northfoto
Életeket is ment az Apple Watch funkciója/ Fotó: Northfoto

Immáron sokadik alkalommal köszönheti valaki az életét annak az egészségügyi funkciónak, mellyel a fejlesztők még az előző évben bővítették az Apple Watch-ot.

Az Apple Insider annak a floridai férfinak az esetéről számolt be, aki a hálaadási ünnepek miatt az unokáját ment meglátogatni. Roy Robinson épp a gyerek harmadik emeleti osztályterme felé haladt a lépcsőket mászva, amikor hirtelen nehezére esett a levegővétel. Ezt rögtön jelezte az okosórája: a figyelmeztetés szerint a férfinál pitvarfibrilláció, azaz egyfajta szívritmuszavar volt érzékelhető.

Az idős férfi elsőre nem is törődött a jelzéssel, ám az óra a továbbiakban többször is figyelmeztette a bajra. Végül a családja keresett rá az Apple Watch által kijelzett szövegre, és amint rájöttek, hogy komoly probléma van, bementek a Johns Hopkins kórházba, ahol rögtön az okosóra jelzéseire hivatkoztak. Az EKG-vizsgálat után a kórházban közölték a férfival, hogy haladéktalanul be kell feküdnie.

A történetet hallva Tim Cook, az Apple-vezérigazgatója felkereste a férfit és jó egészséget kívánt neki.

<iframe “=”” src=”https://www.youtube.com/embed/Qa4P2TvwlhQ” allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen=”” height=”360″ frameborder=”0″>

Forrás: (HVG)