Csúszik az IKEA okosredőnyök HomeKit támogatása

A közelmúlt tapasztalatai alapján még legalább reménykedhetünk.

Az IKEA idén egy kifejezetten érdekes okosotthon termékkel állt elő: a már itthon is kapható FYRTUR és KADRILJ sötétítőkkel. A mai redőnyárakhoz képest ezek a rolók egyáltalán nem számítanak drágának, és akár a közeljövő okosotthonainak egyik legnépszerűbb termékei lehetnének, ha lenne bennük például HomeKit támogatás.

Azonban hiába ígérte ezt az IKEA már induláskor, majd legkésőbb idén őszi dátummal, jelenleg továbbra is csak a mellékelt kis eszközzel tudjuk irányítani, esetleg az IKEA saját appján keresztül, amennyiben egy TRADFRI jeltovábbítóval okosítjuk. Ez nem az a könnyebbség, amiért jelenleg simán megérné az ilyen eszközökre beruházni.

A HomeKit egyik nagy hátránya, hogy nagyon nehéz bekerülni a támogatott termékek listájába,  ami a felhasználók számára egyrészt előny (minőség és megbízhatóság), másfelől kifejezetten hátrány a szűk kínálat. Amikor egy-egy gyártó azt ígéri, hogy jön a HomeKit támogatás, majd elkezd csúszni a bevezetés, az a legtöbb esetben azt jelenti, hogy végleg kimarad. A legritkább, hogy utólag szoftveresen oldják meg.

Az IKEA ebben viszont kifejezetten jó múlttal bír: pont a TRADFRI adapter esetében oldották meg a HomeKit támogatást 6 hónappal az eredeti piacra dobása után. Ennek fényében pedig van még okunk reménykedni. Én például inkább tenném fel ezeket, mint ruháznék be kétszer ennyit redőnyökbe, hiába lennének rákötve az okosotthonra.

Az IKEA másik idei nagy dobása okosotthon fronton a speciális Sonos termékek bevezetése volt a SYMFONISK sorozattal. Ezek ugyan nem helyettesítik a nagy Sonos hangszórókat, de tökéletesen kiegészítik a rendszert a kisebb helységekbe.

Ha Sonos rendszer kialakításán gondolkozol, az iSTYLE-ban most akciósan tudod beszerezni. A Beam (fehér színben) most 30 ezer forinttal olcsóbb, a ONE 20% kedvezményt kapott, a SUB mélynyomót most 50 ezer forinttal kevesebbért viheted haza (fehér és fekete színekben is), de a legjobb üzlet most a Play:5, amit az eredeti 199 900 forint helyett 139 900 forintért vásárolhatsz meg. Ennyi pénzért ez a minőség kifejezetten jó választás.

Forrás : www.imagazin.hu