Műhúsból készült Nutella, vegán ütvefúró, okoskolbász – Innovációs expón jártunk

Ismét megnyitotta a kapuit a világ legnagyobb innovációs vására Venezuelában.

A caracasi Szilikon-völgy ölében fekvő expón a világ legnagyobb vállalatai mutatták be újításaikat: érkezésünkkor az Avon 3D-s nyomtatóval készült illatpermetét kaptuk a nyakunkba, a hostessek pedig a Nutella műhúsból előállított mogyorókrémével csábítottak el minket.

Kiváló kezdet volt, de a többi cég is kitett magáért: a Libresse rovarokból szőtt tisztasági betétje már-már 2021-et idézte, a Black and Decker vegán ütvefúrója pedig maga volt a fenntarthatóság, és nem csak a szénhidrátcsökkentett fogaskoszorús fúrótokmány miatt.

Az pedig külön öröm volt számunkra, hogy a legjobb mesterséges intelligencia által vezérelt dunyha díját egy palóc startup vitte el!

Ugyanakkor kiábrándító volt, hogy a könyvpiac nem nagyon tudott alternatívát mutatni a 2018-as év sztárja, a tavaly minden díjat besöprő laktózmentes kódex után, és az első, tisztán közösségi finanszírozású ledes rönkaprító standját is kihagyhattuk volna.

Mégis pozitív lett az összkép: a vitaest (“A hidrogén meghajtású bioetanol vagy az e-víz lesz a jövő energiája?”) és a fináléban fellépő csomagolásmentes gospelkórus örök élmény marad. Előbbin díszvendég volt Greta Thunberg, aki az esemény végén ünnepélyes keretek között hozzávágott egy zacskós pezsgőt az első melegeknek épített passzívház falához.

Forrás: www.olkt.hu